16 JULI Växtvandring& Föreläsning

Posted on Event 2017

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Lillhärdal i hjärtat av Härjedalen och det arrangeras ibland kurser i bl.a. ekologisk odling, vild Raw Food och överlevnadstekniker. Dans intresse för råkost och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.

Kursupplägg:

Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara bra att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa, har ont om pengar eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

Vi inleder med information om fördelarna med vilda växter och raw food, därefter gör vi en gemensam växtvandring med insamling av och information om de växter som vi hittar i närområdet.

När vi är tillbaka kommer vi att tillaga och äta en Green Smoothie och en vildsallad gjord på gröna blad.

Vi kommer också att få se och lära oss principerna för hur man gör en smoothie och en vildsallad så att den blir god och innehållet behåller sina goda egenskaper.

Du kommer att lära dig:

  • Hur du gör din egen maskroslunch t.ex. med hjälp av en handdriven kvarn
  • Hur du syrar gröna växter och smakprov på syrade blad, granskott, tallskott, och blad från lövträd samt hemmagjord surkål.
  • Olika sätt att förvara gröna blad på och vilka alternativ det finns för att få lite färsk mat på vintern från naturens skafferi, om fröer som kan samlas in, hur man kan göra bokashi.
  • Varför flytande mikrober är bra för magen och hälsan.

Givetvis kommer det att finnas utrymme för frågor om raw food och hälsa!

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49

MÖTESPLATS: HÄSSELBY SCOUTSTUGA, JÄRVAFÄLTET NORRA NÄRMAST BERGHEM KL: 11

Vägbeskrivning

Bil:Från E18/Stäket sen söder ut längs Enköpingsvägen, infarten är skyltad Järvafältet/Granskog.Från Jakobsberg sen norr ut längs Enköpingsvägen, infarten är skyltad Järvafältet/Granskog.Sen kommer en parkering och en vägbom, det medföljer nyckel till bommen.
Kommunalt:Buss 542/560 från Jakobsbergs station, närmsta hållplats är Berghem.

 

Med bil tar man sig bäst via Gamla Enköpingsvägen mellan Jakobsberg och Kallhäll. man svänger av vägen vid Berghem/Polhem och följer en grusväg ca 400 meter till parkeringsplatsen. Med kommunalt färdsätt åker man till Jakobsberg eller Kallhäll, därefter buss 542 eller 560 till hållplats Berghem. Vid busshållplatsen går man sedan norrut längs Gamla Enköpingsvägen och in på grusvägen enligt ovan..

OBS: Observera att minst en 15 min lång promenad sker på väg till scoutstugan från parkeringen.

Vi hyr Hässelby Scoutkårs hajkstuga där demostration med mixer, matberedning och föreläsning kommer att ske. Möjlighet att övernatta i stugan finnes!

Plats: Översjön, Järvafältet, Jakobsberg,  Stockholm Kl: 11-17
LÄNK: http://www.hasselbyscout.se/lokaler/hajkstugan/ 

Kostnad: 500 SEK
Betalning sker via SWISH på Plats, KONTANT eller via PAYPAL (TICTAILLÄNKEN)

 

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49