15 September Växtvandring med föreläsning

Posted on Event 2018

Välkommen till fullspäckad dag med föreläsning, växtvandring, matlagning och gedigen information om råkost(raw food), alternativa metoder för hälsa och hur man pressar, mixar, torkar och bevarar rå mat. 

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Lillhärdal i hjärtat av Härjedalen och det arrangeras ibland kurser i bl.a. ekologisk odling, vild Raw Food och överlevnadstekniker. Dans intresse för råkost och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.

Kursupplägg:

Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara bra att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa, har ont om pengar eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

Du kommer under denna dagar att lära dig:

  • -Hur du gör din egen maskroslunch t.ex. med hjälp av en handdriven kvarn
  • -Hur du syrar gröna växter och smakprov på syrade blad, granskott, tallskott, och blad från lövträd samt hemmagjord surkål.
  • -Olika sätt att förvara gröna blad på och vilka alternativ det finns för att få lite färsk mat på vintern från naturens skafferi, om fröer som kan samlas in, hur man kan göra bokashi.
  • -Varför flytande mikrober är bra för magen och hälsan.

Givetvis kommer det att finnas utrymme för frågor om raw food och hälsa!

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49

MÖTESPLATS: JAKOBSBERGS SCOUTSTUGA, SÄBY GÅRD

Plats: SÄBY GÅRD, Jakobsberg scoutstuga ”Stubben”,  Stockholm Kl: 10-18:30

Kostnad: 2500 SEK  (Inkl. buffé, kurslitteratur, block, penna samt glasburk till surkålen som görs under kursen)

Betalning sker via SWISH på Plats eller KONTANT

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49

 

 VÄGBESKRIVNING:

Gående från Jakobsbergs station:

Lämna stationen på östra sidan (röda lampor i gångtunneln), gå exempelvis via centrumet till Viksjöleden och följ den österut, under E18 och gå in på trädallén snett mittemot Bauhaus. 15 – 20 minuters promenad.

Buss:

Linje 567 (Sollentuna stn – Barkarby stn – Jakobsberg stn) stannar vid Bauhaus.

Bil:

Sväng av E18 vid avfart 154. Runda Bauhaus moturs. Sväng höger in på trädallén mot Säby gård, den ligger nästan mittemot Bauhaus drive-in. Stora parkeringar finns precis vid infarten. Om man fortsätter grusvägen fram till en liten korsning precis innan Säby gård ligger scoutstugan till höger in på den korsande grusvägen.

 

GPS-koordinater:

 

WGS 84

Lat: N 59º 25′ 31.6″ Long: E 17º 51′ 27.8″

RT90:

X= 6591227 Y= 1616502

 

Bilder från förra årets växtvandringar: