15 Juni 2019 Växtvandring med Dan Uhrbom

Posted on Event 2019


Välkommen till fullspäckad dag med föreläsning, växtvandring, matlagning och gedigen information om råkost(raw food), alternativa metoder för hälsa och hur man pressar, mixar, torkar och bevarar rå mat. 

Dan Uhrbom är en av Sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Lillhärdal i hjärtat av Härjedalen och det arrangeras ibland kurser i bl.a. ekologisk odling, vild Raw Food och överlevnadstekniker. Dans intresse för råkost och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting.

På respektive kurs går vi igenom lite om kvantfysisk för att bättre förstå vad som gäller i den fysiska materiens värld och varför den bästa fysiska maten vi någonsin kan äta är biologiskt levande mat. Kurserna lär ut hur vi kan hålla oss friskare, leva billigare, äta nyttigare och med mindre miljöavtryck. Vi talar om vilka dolda förmågor som finns inbyggda inom varje människa och hur vi kan bli mer självförsörjande.

Vi plockar vilda växter som vi finner i omgivningen och gör rätter av dem till raw food buffén som vi avnjuter på eftermiddagen. Vi avslutar dagen med en avsiktsmeditation och lite efterrätt. Ta med en glasburk på 0,5 till 0,3 liter så kan du ta med surkålen hem som vi gjort, så att den kan jäsa färdigt hemma.

 

Kursupplägg:

Utöver svamp, blåbär och lingon finns det mycket nyttig mat som växer vilt i naturen. Det kan vara bra att känna till vad som erbjuds i en eventuell krissituation, om man vill förbättra sin hälsa, har ont om pengar eller tycker att det är kulinariskt och roligt med ovanlig mat från naturens skafferi.

Du kommer under denna dagar att lära dig:

  • -Hur du gör din egen maskroslunch t.ex. med hjälp av en handdriven kvarn
  • -Hur du syrar gröna växter och smakprov på syrade blad, granskott, tallskott, och blad från lövträd samt hemmagjord surkål.
  • -Olika sätt att förvara gröna blad på och vilka alternativ det finns för att få lite färsk mat på vintern från naturens skafferi, om fröer som kan samlas in, hur man kan göra bokashi.
  • -Varför flytande mikrober är bra för magen och hälsan.

Givetvis kommer det att finnas utrymme för frågor om raw food och hälsa!

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49

MÖTESPLATS: JAKOBSBERGS SCOUTSTUGA, SÄBY GÅRD

Plats: SÄBY GÅRD, Jakobsberg scoutstuga ”Stubben”,  Stockholm Kl: 10-17:30

Kostnad: 1400 SEK 

(Inkl. buffé)

ERBJUDANDE: Endast 900 Kr om du betalar 10 dagar innan kursstart!

 


Betalning sker via SWISH på Plats eller KONTANT

 

Boka din plats via telefon: 070 471 15 49
Eller mail: camillepolsk@hotmail.com

 

VÄGBESKRIVNING:

Gående från Jakobsbergs station:

Lämna stationen på östra sidan (röda lampor i gångtunneln), gå exempelvis via centrumet till Viksjöleden och följ den österut, under E18 och gå in på trädallén snett mittemot Bauhaus. 15 – 20 minuters promenad.

Buss:

Linje 567 (Sollentuna stn – Barkarby stn – Jakobsberg stn) stannar vid Bauhaus.

Bil:

Sväng av E18 vid avfart 154. Runda Bauhaus moturs. Sväng höger in på trädallén mot Säby gård, den ligger nästan mittemot Bauhaus drive-in. Stora parkeringar finns precis vid infarten. Om man fortsätter grusvägen fram till en liten korsning precis innan Säby gård ligger scoutstugan till höger in på den korsande grusvägen.

 

GPS-koordinater:

 

WGS 84

Lat: N 59º 25′ 31.6″ Long: E 17º 51′ 27.8″

RT90:

X= 6591227 Y= 1616502